Urbex tips

Handige tips voor het vinden van een locatie

Zelf doe ik dit ook nog niet heel lang, maar ik heb al wel wat handige tips voor tijdens het ontdekken van de locaties. Omdat locatie (gelukkig) niet zomaar weggegeven worden kan het moeilijk zijn om een locatie in kaart te brengen. Houd er rekening mee dat het inderdaad even kan duren voordat je de locatie gevonden hebt maar laat dit je niet ontmoedigen. Ikzelf maak gewoon veel gebruik van Google en forums. Stel je ziet een foto van een urbex locatie op internet. Meestal staat hier informatie bij van bijvoorbeeld de geschiedenis van het gebouw. Door de informatie die erbij beschreven staat en/of de foto kun je vaak al veel opmaken. Typ deze informatie in bij google en je zult al heel ver komen. vaak geven urban explorers ook wel een paar hints weg zodat je het gemakkelijker op kan zoeken. Mocht je dan al ongeveer weten waar het zou kunnen zijn dan kun je googlemaps en streetview gebruiken om de precieze locatie te achterhalen. je kijkt naar de foto en naar de gebouwen/ plaatsen op googlemaps en zo kom je er meestal wel. Ook forums kunnen heel veel informatie geven van mensen die al naar de locatie geweest zijn. Mocht je zelf al locatie's hebben dan kun je die ook ruilen met andere urban explorers die weer andere locatie's weten. Zo kun je elkaar helpen zonder openbaar locatie's prijs te geven.

Nu wat tips voor wanneer je al op locatie bent

Ik raad aan om altijd met z'n tweeën naar een locatie te gaan. Het is natuurlijk niet altijd meer veilig aangezien een gebouw al heel oud en vervallen kan zijn. Mocht er dan iets gebeuren dan met je tenminste niet alleen, en het is natuurlijk veel gezelliger!

Ook is het handig om een zaklamp mee te nemen voor de donkere plekken die je toch graag wilt zien. 

Mocht het een locatie zijn die erg dicht in of bij de "bewoonde" wereld ligt, ga dan beter vroeg in de ochtend wanneer andere mensen je minder snel zullen zien. het blijft natuurlijk wel illegaal.

Mochten er nog meer tips bijkomen dan laat ik het natuurlijk gelijk weten!

Voor nu heel veel plezier!

Urban exploring, Metaaldetectie en meer!