Top 5 verlaten werelden in films!

Zelf ben ik geen grote fan van het kijken van films. Zo lang stil zitten is voor mij geen pretje. Behalve als een film of serie zich afspeelt in een post apocalyptische wereld of wanneer het een documentaire is over een verlaten gebouw of plaats. Omdat ik het maken van de  “Top 5 urban exploring in games” erg leuk vond leek het mij leuk om ook een top 5 te maken over films en series waar verlaten werelden in centraal staan.

5. As above so below

In deze horror film bezoekt een groep onderzoekers de catacomben van Parijs in de hoop daar te vinden waar ze naar opzoek zijn. Tijdens de ondergrondse trip stuiten de personages zich op allerlei rare gebeurtenissen dat ze uiteindelijk tot waanzin drijft. Is het wel echt wat er gebeurd?

Ik vond het, ondanks dat ik aardig gefocussed was op het slechte acteerwerk van de acteurs, een leuke film voor tussendoor omdat het onderwerp en de setting me wel aanspreekt. Voor het verhaal en het acteerwerk hoef je de film niet te kijken. Het was naar mijn mening te onrealistisch.

as-above-so-below-

4. Chernobyl diaries

Deze horror film gaat over een aantal explorers die de kans krijgen om een aantal uren te vertoeven in het welbekende en verlaten Pripyat dat door een ontplofte kernreactor al sinds 1986 verlaten is en vol staat van de radioactiviteit.  Ook deze film is een leuke wegkijk film voor een keertje en zet zeker een goede “verlaten” sfeer neer wat het voor mij de moeite waard was om te kijken. Helaas is ook bij deze film het acteerwerk niet alles, maar dit maakt de film niet minder spannend!

chernobyl diaries

3. Spooked, the ghosts of Waverly Hills sanatorium

Spooked is een documentaire die de ware gebeurtenissen verteld die zich afspeelden tijdens de “The white plague” (1928) in het Waverly hills sanatorium, Kentucky USA.  Deze tuberculose plaag kostte zo’n 63.000 mensen het leven. Het Waverly hills sanatorium diende als een soort ziekenhuis waar mensen geïsoleerd werden van de buiten wereld. Er werden daar veel experimenten uitgevoerd in de hoop dat er een oplossing en genezing zou komen voor deze vreselijke ziekte. Tot op de dag van vandaag kent dit gebouw veel mysteries en geheimen die worden uitgelegd in deze documentaire. Deze documentaire is zeker de moeite waard om te kijken als je geïnteresseerd bent in urban exploring!

Ik heb hier zelfs ooit mijn spreekbeurt over gehouden in mijn kinderschooltijd…Wat moeten die leraren wel niet gedacht hebben!

Spooky-Waverly-Hills-Sanatorium

2. The road

Deze film geeft de post apocalyptische wereld perfect weer. Een vader en zoon zijn op weg naar de zee in de hoop dat ze daar een betere overlevingskans hebben in de verlaten en vernietigde beschaving waar ze nu leven. Het kleine aantal mensen dat nog leeft steelt van anderen en zijn kannibalen geworden om te overleven. Een erg realistische film over het leven als een van de laatste mensen op de wereld. Tijdens het schrijven over deze film krijg ik gelijk weer zin om deze te kijken! Zeker een echte aanrader.

the-road

1. I am legend

En dan op nummer een staat voor mij  “I am legend”  die ik voor het allereerst in het vliegtuig gezien heb en gelijk verkocht was. Het verhaal gaat over een verspreid virus dat de bevolking voor het grootste deel uitroeit. Het andere deel veranderd in geïnfecteerden die vooral ‘s nachts ontwaken. Toch zijn er nog een aantal overlevenden waaronder Robert Neville die als enige overlevende in de stad waar hij woonde wanhopig een remedie probeert te vinden tegen het virus. Deze film is naar mijn mening  erg spannend en heeft een hoog kippenvelgenhalte!

i am legend

Mocht je zelf nog goede films met dit genre weten, laat het dan achter in de reacties!

-Zoë

 

One thought on “Top 5 verlaten werelden in films!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *