Urbex Doel

Spookdorp Doel België

 

Doel België

Een van de meest bekende en toegangelijke (bijna) verlaten plaatsen in de Urban exploring wereld. Ook mensen die deze hobby niet hebben, weten van dit dorp. Ikzelf ben hier nu twee keer geweest en blijf het een mooie plaats vinden om te fotograferen.

Doel is een klein dorp vlak over de grens van Nederland. Door uitbreidingsplannen van de haven naast het dorp hebben bijna alle inwoners het dorp verlaten. Nu wonen er nog maar rond de 20 inwoners.

Al wanneer je naar het dorp toe rijd bevind je je op een groot industrietrein. Op een gegeven moment rij je op een lange weg en ineens zie je een paar verlaten gebouwen aan de zijkant van de weg. Nu ben je in Doel. Iets verderop kom je in het centrum van het dorp. Wijzelf hadden de auto geparkeerd langs de weg bij een molen met een eetcafé die elke keer weer druk met bezoekers blijkt te zijn. Omdat ik hier al eens eerder geweest was wist ik nog precies waar alles zich bevond. Toch merkte in dat er in een jaar tijd alweer erg veel gesloopt was. Een jaar geleden waren alle huizen nog dicht gespijkerd maar deze keer waren al de ramen van de huizen ingeslagen en kon je overal zo naar binnen kijken. Overal staan er borden waar op staat aangegeven dat het nog een bewoond dorp is en je dus niet de gebouwen in mag gaan, en ook al is het wel erg verleidelijk, ik heb het er dit keer maar niet op gewaagd aangezien er bewaking rond liep. Gelukkig heb ik vorig jaar nog wat mooie plaatjes kunnen maken binnen wat gebouwen.  Het leuke is dat ook al dacht ik het dorp de eerste keer al helemaal te hebben uitgepluist, ik deze tweede keer toch weer met mooie nieuwe foto’s naar huis kon!

Voor de beginnende Urban explorer zoals ik, is dit een super mooie en makkelijk toegankelijke locatie. Mocht je zelf dit dorp nog willen bezoeken, wacht dan niet voordat het helemaal gesloopt is.

-Zoë

 

One thought on “Spookdorp Doel België”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *